Tradiční linecké sušenky s netradičním mramorováním? Chutnají skvěle a není to nic složitého! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vám poradíme vám, jak na to! Sušenky můžeme podávat jen tak, nebo je slepíme krémem či džemem.
|
Tradiční linecké sušenky s netradičním mramorováním? Chutnají skvěle a není to nic složitého! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vám poradíme vám, jak na to! Sušenky můžeme podávat jen tak, nebo je slepíme krémem či džemem.
|
Porce
30 sušenek
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
máslo
140g
hladká mouka
120g
cukr
70g
moučkový
vejce
2ks
žloutky
citrónová kůra
1lžička
kakao
1lžíce
vanilky
1špetka
skořice
1špetka
|
Pokyny
- Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přimícháme vanilku, skořici a citronovou kůru.
- Máslo necháme lehce povolit při pokojové teplotě. Přidáme ho spolu se žloutky do mísy.
- Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto.
- Polovinu těsta oddělíme, přidáme do ní kakao a zapracujeme ho.
- Připravená těsta necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout.
- Obě těsta rozdělíme na malé kousky, které vyskládáme vedle sebe a poté vyválíme na tenkou placku, aby se spojila.
- Z těsta poté vykrajujeme různé tvary, které následně vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Zbytky těsta poté zase dáme k sobě, opět vyválíme a vykrajujeme.
- Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
- Po upečení je necháme na plechu vychladnout a poté je opatrně sundáme.
Máslo zabalené v papíru je obvykle kombinací papíru a hliníku, a proto patří do koše se směsným odpadem. Jak třídit sáčky od mouky? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do kontejneru označeného modrou samolepkou.