Mramorované linecké sušenky

Tradiční linecké sušenky s netradičním mramorováním? Chutnají skvěle a není to nic složitého! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vám poradíme vám, jak na to! Sušenky můžeme podávat jen tak, nebo je slepíme krémem či džemem.
Tradiční linecké sušenky s netradičním mramorováním? Chutnají skvěle a není to nic složitého! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vám poradíme vám, jak na to! Sušenky můžeme podávat jen tak, nebo je slepíme krémem či džemem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 sušenek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 140g
    cukr 70g moučkový
    vejce 2ks žloutky
    citrónová kůra 1lžička
    kakao 1lžíce
    vanilky 1špetka
    skořice 1špetka
Pokyny
  1. Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přimícháme vanilku, skořici a citronovou kůru.
  2. Máslo necháme lehce povolit při pokojové teplotě. Přidáme ho spolu se žloutky do mísy.
  3. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto.
  4. Polovinu těsta oddělíme, přidáme do ní kakao a zapracujeme ho.
  5. Připravená těsta necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout.
  6. Obě těsta rozdělíme na malé kousky, které vyskládáme vedle sebe a poté vyválíme na tenkou placku, aby se spojila.
  7. Z těsta poté vykrajujeme různé tvary, které následně vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Zbytky těsta poté zase dáme k sobě, opět vyválíme a vykrajujeme.
  9. Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
  10. Po upečení je necháme na plechu vychladnout a poté je opatrně sundáme.

Máslo zabalené v papíru je obvykle kombinací papíru a hliníku, a proto patří do koše se směsným odpadem. Jak třídit sáčky od mouky? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do kontejneru označeného modrou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*