Patří krémové polévky ke stálicím ve vaší kuchyni? Pokud ano, máme pro vás tip na mrkvovou polévku. Jestli jste těmto polévkám ještě nestihli přijít na chuť, vyzkoušejte skvělou mrkvovou polévku podle našeho receptu. Díky zázvoru, římskému kmínu, červené čočce a čerstvému koriandru je její chuť pikantní a exotická. Jak na to?
|
Patří krémové polévky ke stálicím ve vaší kuchyni? Pokud ano, máme pro vás tip na mrkvovou polévku. Jestli jste těmto polévkám ještě nestihli přijít na chuť, vyzkoušejte skvělou mrkvovou polévku podle našeho receptu. Díky zázvoru, římskému kmínu, červené čočce a čerstvému koriandru je její chuť pikantní a exotická. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Čočku propláchneme vodou.
- Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Ve větším kastrůlku necháme na olivovém oleji nakrájenou šalotku zesklovatět.
- Přidáme baby karotku, propláchnutou červenou čočku a zázvor, pak vše zalijeme 1 litrem vody a nakonec osolíme.
- Polévku necháme vařit, dokud nebudou mrkev i čočka měkké.
- Jakmile bude vše uvařené, rozmixujeme obsah hrnce tyčovým mixérem na jemno. Můžeme přidat ještě trochu vody v závislosti na tom, jak chceme mít polévkou hustou.
- Polévku přelijeme zpět do kastrolku, přidáme koření (garam masalu, kurkumu, pepř) a případně dosolíme.
- Necháme ještě chvíli probublávat, dokud se všechny chutě nespojí.
- Rozdělíme na talíř nebo do misek, posypeme natrhaným koriandrem a posypeme černým sezamem.