Mrkvová polévka, bohatá na vitamíny chutná výborně, ke zjemnění se hodí sladká smetana. Recept na její přípravu je velmi jednoduchý a rychlý, najdete ho na www.jakvkuchyni.cz.
|
Mrkvová polévka, bohatá na vitamíny chutná výborně, ke zjemnění se hodí sladká smetana. Recept na její přípravu je velmi jednoduchý a rychlý, najdete ho na www.jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na másle osmažíme cibuli s mrkvemi.
- Jakmile začne chytat hnědou barvu, přidáme drcený kmín a po chvilce zalijeme vodou, nebo vývarem.
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud mrkev nezměkne.
- Polévku rozmixujeme a přidáme smetanu pro zjemnění.
Slupky a zbytky mrkve patří na kompost, nebo do bioodpadu. Můžeme je ale využít k přípravě chutné pochoutky - zkuste předcházet plýtvání jídlem a připravte si z nich Spirálovou pochoutku podle seriálu Vaříme beze zbytku. Pokud je mrkev zakoupena v obalech, například v plastových sáčcích, třídíme tyto obaly prázdné do kontejneru na plasty.