Mrkvové řezy s tvarohem a mascarpone

Kombinace mrkve, skořice a rozinek je skvělá! Mrkev dodává koláči šťavnatost a vláčnost. Krém z mascarpone a tvarohu zase příjemnou kyselost. Na první pohled jarní koláč, který ale chutná skvěle po celý rok. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kombinace mrkve, skořice a rozinek je skvělá! Mrkev dodává koláči šťavnatost a vláčnost. Krém z mascarpone a tvarohu zase příjemnou kyselost. Na první pohled jarní koláč, který ale chutná skvěle po celý rok. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 koláč
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Koláč
    mrkev 500g nastrouhaná
    mouka 300g hladká
    voda 150ml vlažná
    olej 140ml řepkového nebo slunečnicového
    cukr 140g třtinový
    vejce 2ks
    skořice 2lžičky mletá
    rozinky 1hrst
Krém
    tvaroh 500g polotučný nebo tučný, ve vaničce
    Mascarpone 250g
    cukr 60g
    citrón 1/2ks šťáva
Pokyny
  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přendáme ji do mísy a přidáme vejce, olej, vodu, cukr, skořici a rozinky.
  3. Nakonec přisypeme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřicí prášek.
  4. Těsto nalijeme do formy, kterou vyložíme pečicím papírem.
  5. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
  6. Všechny ingredience na krém smícháme.
  7. Koláč necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme krém a necháme další hodinu v lednici odpočinout.

Obsah plastového kelímku od tvarohu a mascarpone pořádně vyprázdníme, stačí jej vytřít použitou papírovou utěrkou, a můžete ho vytřídit do žlutého kontejneru. Hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*