Kombinace mrkve, skořice a rozinek je skvělá! Mrkev dodává koláči šťavnatost a vláčnost. Krém z mascarpone a tvarohu zase příjemnou kyselost. Na první pohled jarní koláč, který ale chutná skvěle po celý rok. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Kombinace mrkve, skořice a rozinek je skvělá! Mrkev dodává koláči šťavnatost a vláčnost. Krém z mascarpone a tvarohu zase příjemnou kyselost. Na první pohled jarní koláč, který ale chutná skvěle po celý rok. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
1 koláč
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Pokyny
- Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přendáme ji do mísy a přidáme vejce, olej, vodu, cukr, skořici a rozinky.
- Nakonec přisypeme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřicí prášek.
- Těsto nalijeme do formy, kterou vyložíme pečicím papírem.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
- Všechny ingredience na krém smícháme.
- Koláč necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme krém a necháme další hodinu v lednici odpočinout.
Obsah plastového kelímku od tvarohu a mascarpone pořádně vyprázdníme, stačí jej vytřít použitou papírovou utěrkou, a můžete ho vytřídit do žlutého kontejneru. Hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.