Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
|
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
60 minut
|
Chod
|
Suroviny
smetana
150ml
33%
bílé víno
150ml
zeleninový vývar
50ml
cherry rajčátka
3ks
česnek
2stroužky
slávky
1kg
mrkev
1ks
řepíkatý celer
1stonek
šalotka
1ks
pepř
1špetka
sůl
1špetka
cibule
1/2ks
|
Pokyny
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka.
- Cibuli, šalotku a česnek nakrájíme na kostičky a celer na proužky.
- Zeleninu vložíme do kastrolu, zalijeme bílým vínem, přidáme očištěné mušle, sůl a pepř.
- Přivedeme k varu a přiklopené vaříme 2-3 minuty a prohodíme.
- Přidáme rajčata, smetanu, zeleninový vývar a vše povaříme cca 2-3 minuty.
- Servírujeme na větším talíři nebo ve speciálním kastrolu s bílým pečivem.