Muzika

Tradiční vánoční zákusek se podával spolu s vánočkou na závěr štědrovečerního menu. Tato kaše s křížalami a sušenými švestkami se nazývá i odvárka nebo tomáškový kompot.
Tradiční vánoční zákusek se podával spolu s vánočkou na závěr štědrovečerního menu. Tato kaše s křížalami a sušenými švestkami se nazývá i odvárka nebo tomáškový kompot.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablka sušená
    švestky sušené
    meruňky sušené
    hrozinky sušené
Pokyny
  1. Sušené ovoce krátce povaříme v menším množství vody, scedíme, pocukrujeme, podáváme s vánočkou teplé nebo studené.
  2. Je to tradiční štědrovečerní jídlo.
  3. Můžete jej svařit i ve víně a přidat koření (skořice, badyán nebo anýz).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*