Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
|
Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Telecí maso osolte, opepřete, posypte bylinkami a nechte přes noc marinovat v chladu.
- Poté ho přendejte na pekáč, zalijte rozehřátým sádlem nebo olejem a při teplotě 90°C konfitujte v troubě 8 - 10 hodin.
- Upečené měkké maso vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Mezitím si připravte nádivku. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, nakrájené rohlíky vložte do mísy a přidejte šalotku, vejce, petrželku, muškátový oříšek, osolte, opepřete a nechte 20 minut odležet.
- Maso nakrájejte na tenčí plátky, na pracovní plochu si rozložte potravinovou fólii a plátky na ni rozprostřete. Mohou se lehce překrývat.
- Na maso rozetřete z jedné strany nádivku a celé to zarolujte do válečku.
- Přes folii ještě váleček zabalte do alobalu a vařte v páře 15 minut.
- Roládu poté vyndejte opatrně z obalu a podávejte se svojí oblíbenou přílohou.