Nádivkový základ

Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 nádivka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    pečivo 5ks světlé, suché
    vejce 4ks
    smetana 100ml část můžete nahradit mlékem
    kopřivy 1hrst
    máslo na vymazání
Pokyny
  1. Nakrájené rohlíky zalejte okořeněnou směsí žloutků a smetany, nechte odpočinout.
  2. Poté promícháme s kopřivou a dalšími surovinami (viz naše tři varianty), které jí dodají chuť.
  3. Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků, který dodá nádivce lehkost. Nádivku rozprostřete do pekáčku vymazaného tukem, pečte v troubě na 180°C pečte dozlatova.
  4. Trvá to kolem půl hodiny.
  5. Podávejte se salátem, který doplňte superzdravým medvědím česnekem. Toto množství vystačí na tři přílohy nebo dvě hlavní jídla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*