Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
|
Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
|
Porce
1 nádivka
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nakrájené rohlíky zalejte okořeněnou směsí žloutků a smetany, nechte odpočinout.
- Poté promícháme s kopřivou a dalšími surovinami (viz naše tři varianty), které jí dodají chuť.
- Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků, který dodá nádivce lehkost. Nádivku rozprostřete do pekáčku vymazaného tukem, pečte v troubě na 180°C pečte dozlatova.
- Trvá to kolem půl hodiny.
- Podávejte se salátem, který doplňte superzdravým medvědím česnekem. Toto množství vystačí na tři přílohy nebo dvě hlavní jídla.