Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
|
Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
|
Porce
10 koblih
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
polohrubá mouka
250g
mléko
150ml
moučkový cukr
50g
máslo
50g
žloutky
3ks
droždí
1balení
rum
2lžíce
sůl
1špetka
marmeláda
na náplň
|
Pokyny
- Smícháme droždí, trochu mléka a lžičky cukru, necháme vzejít kvásek.
- Cukr a máslo utřeme do hladka, přidáme žloutky a vymícháme do pěny.
- Přidáme kvásek a zbytek ingrediencí, necháme hodinu vykynout.
- Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka.
- Na jedno dáme dvě lžičky marmelády a přiklopíme druhým.
- Okraje smáčkneme dohromady a koblihu necháme další půl hodiny vykynout.
- Smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dvě minuty po obou stranách pod pokličkou
Sklenici od marmelády stačí pořádně vyškrábat od zbytků marmelády a můžete ji přinést do zeleného kontejneru na sklo.