Nadýchaný velikonoční beránek bez cukru

Jednou z tradic, kterou máme spojenou s Velikonocemi, je pečení velikonočního beránka. Variant a možností existuje snad nepočítaně. Velikonočního beránka můžeme upéci z piškotového, třeného či tvarohového těsta; někteří jej polévají čokoládou, zdobí sněhem nebo jen pocukrují. Vybrat ten správný recept, na kterém by si pochutnala celá rodina není úplně jednoduché. Tento recept na velikonočního beránka je voňavý, nadýchaný a bez cukru. Jak na to?
Jednou z tradic, kterou máme spojenou s Velikonocemi, je pečení velikonočního beránka. Variant a možností existuje snad nepočítaně. Velikonočního beránka můžeme upéci z piškotového, třeného či tvarohového těsta; někteří jej polévají čokoládou, zdobí sněhem nebo jen pocukrují. Vybrat ten správný recept, na kterém by si pochutnala celá rodina není úplně jednoduché. Tento recept na velikonočního beránka je voňavý, nadýchaný a bez cukru. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 beránek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    banán 2ks zralý
    vejce 2ks
    mléko 1 hrnek
    olej 1/2hrnek
    vanilka 1/4 lžička
    agáve sirup z agáve
    sůl špetka
    olej na vymazání formy
    hrubá mouka na vymazání formy
Pokyny
  1. V míse si prosejeme mouku, zalijeme mlékem a necháme 15 minut odpočinout.
  2. Následně přidáme vejce, olej, vanilku, kypřící prášek, sůl, rozmačkaný banán a vše vymícháme do hladkého těsta. Ochutnáme a v případě potřeby ještě lehce dochutíme agávovým sirupem.
  3. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 50 – 60 minut (zda je beránek upečený vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotovo).
  5. Pokud pečeme beránka v kameninové formě, může se stát, že bude potřeba delší doba pečení - aby se povrch nespálil, přikryjeme ho alobalem a dopékáme dle potřeby.
  6. Po upečení vyndáme z trouby a necháme 20 minut vychladnout.
  7. Poté vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*