Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
|
Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
|
Porce
pro 500 g lososa
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
sůl
360g
cukr
250g
jalovec
16g
koriandr
6g
bobkový list
1,5ks
černý pepř
3g
kardamom
3g
hřebíček
2,5g
tymián
1špetka
rozmarýn
1špetka
|
Pokyny
- V misce smícháme cukr a sůl. Ostatní koření vložíme do hmoždíře nebo mixéru a vytvoříme jemnou drť.
- Nadrcené koření pak přidáme ke směsi soli a cukru a důkladně promícháme.
- Sůl můžeme skladovat v dobře uzavřené sklenici v suchu a temnu.
- Odebíráme dle potřeby a vždy dobře uzavřeme.
- Sůl je dobré používat až druhý den po vyrobení, aby se koření důkladně rozleželo.