Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
|
Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
|
Suroviny
ředkvičky
1svazek
voda
1/2litru
nové koření
5kuliček
pepř
5kuliček
černý
cukr
2lžíce
sůl
1lžička
bobkový list
1ks
|
Pokyny
- Do kastrolu si nalijeme připravenou vodu.
- Přidáme cukr, sůl, nové koření, bobkový list, pepř a vše vaříme cca 5 minut.
- Po uvaření směs scedíme.
- Ředkvičky nakrájíme na plátky a narovnáme do větší zavařovací sklenice. Mezi ně přidáme nasekaný kopr.
- Připravené ředkvičky zalijeme nálevem tak, aby byly zcela ponořené.
- Sklenici uzavřeme a necháme nejméně 1 hodinu odstát.
- Naložené ředkvičky podáváme například s topinkou, moravským uzeným a ideálně s plnotučnou hořčicí.
Recept připravila blogerka neplechanaplechu.blogspot.cz