Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
|
Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
|
Porce
8 porcí
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
ocet
250ml
voda
250ml
cukr
50gramů
krupice
filety
8ks
pepř
4ks
celý
nové koření
4lžičkx
sůl
2 1/2lžičky
cibule
2ks
hřebíček
2ks
bobkový list
2ks
|
Pokyny
- Připravíme si hrnec a vložíme do něj vodu, ocet, sůl, cukr a ostatní koření. Tento mix přivedeme k varu.
- Na dno skleněné mísy poskládáme na kolečka nakrájenou jednu cibuli. Na ni rozložíme filety ze sledě a na ně poklademe kolečka druhé nakrájené cibule.
- Filety v míse zalijeme vroucím nálevem s kořením, octem, solí, vodou a cukrem.
- Vychlazenou mísu se sledi a s nálevem dáme na dva až tři dny vychladit a odležet do chladu, ideálně do lednice.
TIP Jakvkuchyni.cz: Nakládaného sledě doporučujeme podávat s domácím chlebem a s černým skandinávským pivem.