Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
|
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuře
1ks
vcelku, bez drobů
mléko
500ml
skořicová kůra
2ks
šalvěj
1hrst
česnek
4stroužky
olivový olej
4lžíce
|
Pokyny
- Kuře očistíme, potřeme česnekem, opepříme. V pekáčku osmahneme dozlata na olivovém oleji.
- Olivový olej vylijeme a vlijeme mléko s ostatními surovinami.
- Kuře vrátíme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C hodinu a půl, průběžně poléváme mlékem.
- Podáváme s bramborami, které polijeme vzniklou omáčkou.