Nejlepší pečené kuře v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuře 1ks vcelku, bez drobů
    mléko 500ml
    šalvěj 1hrst
    česnek 4stroužky
    olivový olej 4lžíce
Pokyny
  1. Kuře očistíme, potřeme česnekem, opepříme. V pekáčku osmahneme dozlata na olivovém oleji.
  2. Olivový olej vylijeme a vlijeme mléko s ostatními surovinami.
  3. Kuře vrátíme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C hodinu a půl, průběžně poléváme mlékem.
  4. Podáváme s bramborami, které polijeme vzniklou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*