Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
|
Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
|
Porce
20 kuliček
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Datlové pyré smícháme s mletými vlašskými ořechy. Datle jsou skvělé na doplnění energie, ořechy jsou zas výbornou potravou pro mozek. Kuličky jsou proto vhodné i pro děti jako svačina do školy!
- Ke směsi přidáme kokos. Ten nasákne přebytečnou tekutinu a díky němu drží hmota krásně pohromadě.
- Přisypeme kakao. Kvalitní kakao je balzámem na duši a na nervy, snižuje stres. Zbytek kakaa si můžete nechat stranou, na obalení hotových kuliček.
- Skořice dodá našim kuličkám orientální nádech a navíc povzbuzuje trávení. Pokud máte možnost, nahraďte část skořice kardamomem. Toto koření se používá v Dánsku do bábovek, beduíni jím ochucují kávu.
- Můžeme také přidat kokosový olej. Tento super zdravý olej skvěle chutná a doporučuje se jej jíst denně lžička.
- Do směsi přilijeme med. Kromě toho, že jde o zdravou variantu sladidla, med pomůže v tom, aby hmota držela pohromadě.
- Tuto směs smícháme. Protože většina hlavních surovin je poměrně těžkých, může vám to trvat delší dobu. Chcete přípravu zkrátit? Pusťte se do těsta holýma rukama.
- Z vytvořené hmoty tvarujte kuličky. Můžete použít dvě lžíce a s jejich pomocí vytvořit kulaté tvary, nebo kuličky vyválet ručně.
- Kuličky obalujte v sekaných oříšcích. Díky nim budou krásně křupavé a lépe držet tvar. Pokud chcete více variant, část obalte v kakau a část v kokosu.
- Pokud nebudete kuličky servírovat hned, uchovávejte je v uzavřené nádobě v lednici.