Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
|
Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kotrče důkladně očistěte, propláchněte několikrát vodou, nechte okapat a nakrájejte na větší nudličky.
- Na sádle zpěňte cibuli, zasypte paprikou a přidejte nakrájenou houbu.
- Vše zalijte vodou, přidejte sůl a duste do měkka (asi tak 30 minut).
- Pak zahustěte jíškou, dochuťte kořením, česnekem a podle chuti ještě dosolte.
- Podávejte s čerstvým pečivem.