Netradiční linecký rebarborový koláč s chřestem

Rebarborový koláč zná každý, ale jeho netradiční verzi se zdravý prospěšným chřestem už málokdo. Ohromte návštěvu něčím novým.
Rebarborový koláč zná každý, ale jeho netradiční verzi se zdravý prospěšným chřestem už málokdo. Ohromte návštěvu něčím novým.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Koláčová forma 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 50g hladká
    mouka 50g polohrubá
    cukr 160g moučkový
    máslo 240g
    citrón 1ks kůra
    rebarbora 250g
    chřest 400g bílý
    cukr 200g krupicový
    vejce 2ks žloutek
    skořice 1ks celá
Pokyny
  1. Nejdříve si oloupejte chřest i rebarboru. Je třeba chřest nechat cca 3 min spařit v osolené vodě.
  2. Poté jej společně s rebarborou nakrájejte, vložte do hrnce, přidejte cukr krupici a skořici.
  3. Připravenou směs duste cca 10 min, poté do směsi vmíchejte 80 g másla a ideálně rozšlehané žloutky, a nechte ještě 5 min dusit.
  4. Až bude rozvar hotový, nechte jej zchladnout.
  5. Mezitím si připravte linecké těsto.
  6. Smíchejte mouku, zbylé máslo, cukr moučka a citronovou kůru s pomerančovou šťávou.
  7. Dobře propracované těsto rozprostřete do formy a pečte v předehřáté troubě cca 10 min při 165 °C.
  8. Na předpečené těsto vylijte podušenou směs (nezapomeňte vyndat skořici).
  9. Takto připravený koláč můžete ještě posypat drobenkou a dejte jej dopéct na cca 8 minut.
  10. Nejlepší je podávat koláč ještě teplý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*