Rebarborový koláč zná každý, ale jeho netradiční verzi se zdravý prospěšným chřestem už málokdo. Ohromte návštěvu něčím novým.
|
Rebarborový koláč zná každý, ale jeho netradiční verzi se zdravý prospěšným chřestem už málokdo. Ohromte návštěvu něčím novým.
|
Porce
Koláčová forma 20 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejdříve si oloupejte chřest i rebarboru. Je třeba chřest nechat cca 3 min spařit v osolené vodě.
- Poté jej společně s rebarborou nakrájejte, vložte do hrnce, přidejte cukr krupici a skořici.
- Připravenou směs duste cca 10 min, poté do směsi vmíchejte 80 g másla a ideálně rozšlehané žloutky, a nechte ještě 5 min dusit.
- Až bude rozvar hotový, nechte jej zchladnout.
- Mezitím si připravte linecké těsto.
- Smíchejte mouku, zbylé máslo, cukr moučka a citronovou kůru s pomerančovou šťávou.
- Dobře propracované těsto rozprostřete do formy a pečte v předehřáté troubě cca 10 min při 165 °C.
- Na předpečené těsto vylijte podušenou směs (nezapomeňte vyndat skořici).
- Takto připravený koláč můžete ještě posypat drobenkou a dejte jej dopéct na cca 8 minut.
- Nejlepší je podávat koláč ještě teplý.