Brusinková, švestková a potom také barbecue. Co tak ale zkusit novou netradiční omáčku, která se perfektně hodí k masu? Hlavní roli v ní hraje angrešt, který je sice kyselejší, ale výsledná kombinace vaše chuťové buňky jistě pozitivně překvapí.
|
Brusinková, švestková a potom také barbecue. Co tak ale zkusit novou netradiční omáčku, která se perfektně hodí k masu? Hlavní roli v ní hraje angrešt, který je sice kyselejší, ale výsledná kombinace vaše chuťové buňky jistě pozitivně překvapí.
|
Porce
300 ml omáčky
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
angrešt
500g
krupicový cukr
80 - 100g
dle kyselosti angreštu
smetana
125ml
na šlehání
vývar
300ml
ideálně masový dle konkrétního masa
voda
500ml
|
Pokyny
- Omytý angrešt nakrájíme ideálně na polovinu, zalijeme vodou, přidáme cukr a vaříme minimálně 30 minut. Poté směs scedíme.
- Tekutinu vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem a zahustíme smetanou a škrobovou moučkou.
- Podle potřeby omáčku dochutíme solí, do omáčky nakonec vrátíme angrešt a ještě krátce povaříme.