K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
|
K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Maso omyjeme a nakrájíme na plátky a nakrojíme jeho okraje, aby se nám nekroutilo.
- Plátky pořádně osolíme a opepříme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran a necháme zatáhnout.
- Polovinu okurek nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
- Následně přidáme 1 lžíci hořčice a podlijeme 200 ml vývarem.
- Přiklopíme a dusíme doměkka cca 30 minut.
- Poté přidáme zbytek hořčice, nakrájená vejce a zbytek okurek.
- Podle chuti dosolíme a opepříme.
- Jako přílohu použijeme rýži, nebo quinou.