Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
|
Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vařené brambory smícháme se solí.
- Přiklopíme je a necháme přibližně 7 dní kvasit.
- Následně brambory rozmačkáme.
- Přidáme vejce, sůl a lžíci bramborového škrobu.
- Směs vypracujeme do těsta a tvoříme placičky.
- Opečeme je na suchu, nejlépe na grilu a máme hotovo.
Placky nám poslouží jako výborná příloha. Skvěle si na nich pochutnáme i se smaženou cibulkou, nebo paštikou s bylinkami. Dobrou chuť!
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!