Znáte oblíbenou francouzskou omáčka béarnaise? Je to právě jeden z těch pokrmů, do kterých se přidává estragonový ocet. A tím u pokrmu docílíme proslulého francouzského šmrncu. Pojďme ji vyzkoušet. Zde je recept:
|
Znáte oblíbenou francouzskou omáčka béarnaise? Je to právě jeden z těch pokrmů, do kterých se přidává estragonový ocet. A tím u pokrmu docílíme proslulého francouzského šmrncu. Pojďme ji vyzkoušet. Zde je recept:
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kromě přepuštěného másla smícháme všechny suroviny dohromady.
- Vše šleháme nad vodní lázní.
- Postupně přidáváme přepuštěné máslo Ghí, dokud nám nevznikne omáčka.
Omáčka béarnaise se výborně hodí například ke steaku z vysokého roštěnce. Přejeme dobrou chuť!