Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Porce
30 kusů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Na těsto
polohrubá mouka
350g
máslo
240g
moučkový cukr
200g
ořechy
50g
mleté
kakao
40g
žloutek
1ks
Na krém
máslo
250g
moučkový cukr
200g
rum
1panák
|
Pokyny
- Suroviny smícháme dohromady. Necháme v chladu odpočinout.
- Po vychladnutí kousky těsta vtlačujeme prsty do tukem vymazaných formiček.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 C, ještě horké vyklopíme.
- Připravíme si krém na ořechy. Vše smícháme šlehačem do pěny, pak přidáme 2 lžíce kakaa a promícháme.
- Máčíme v čokoládě a barevném kokosu.