Ořechové sirky

Linecké těsto s oříšky s vůní vánočního koření, jako je vanilka, skořice a hřebíček s příchutí rumu, pomeranče a máčené v čokoládě. To jsou ořechové sirky v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Linecké těsto s oříšky s vůní vánočního koření, jako je vanilka, skořice a hřebíček s příchutí rumu, pomeranče a máčené v čokoládě. To jsou ořechové sirky v receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
cca 30 sirek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 230g polohrubá
    máslo 180g
    cukr 140g
    piškoty 100g rozemleté
    lískové oříšky 100g rozemleté
    vejce 1ks
    hřebíček 1ks drcený
    rum 1lžíce
    pomerančová kůra 1/2lžičky
    skořice 1špetka
    vanilka 1špetka
    moučkový cukr na obalení
    čokoláda na dokončení
Pokyny
  1. Mouku smícháme s kypřicím práškem.
  2. Do mouky přidáme máslo, cukr, piškoty, koření, namleté oříšky, rum a nakonec také vejce.
  3. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice.
  4. Z těsta tvarujeme tenké válečky, které vyskládáme na plech vyložený pečIcím papírem.
  5. Sirky upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
  6. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru a po vychladnutí namočíme vždy jeden konec v rozpuštěné čokoládě.

Jak třídit sáčky od koření? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Pokud je plastový, najde své místo v kontejneru označeném žlutou samolepkou. Co ale se sáčkem, který je složený z více druhů materiálů, které od sebe nelze oddělit? Tzv. kompozitní obaly patří obvykle do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*