Ořechový koláč

Není nic lepšího, než si voňavou odpolední kávu zpříjemnit ještě kouskem dobrého voňavého koláče. Tentokrát jsme do něj přidali spoustu ořechů a také mrkev, aby byl dokonale vláčný. Vyzkoušejte náš ořechový koláč!
Není nic lepšího, než si voňavou odpolední kávu zpříjemnit ještě kouskem dobrého voňavého koláče. Tentokrát jsme do něj přidali spoustu ořechů a také mrkev, aby byl dokonale vláčný. Vyzkoušejte náš ořechový koláč!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 150g třtinový
    olej 150ml kokosový
    ořechy 130g vlašské, mleté
    mouka 80g špaldová
    vejce 3ks
    mrkev 4ks
    sirup 2lžíce javorový
    ořechy 1hrnek vlašské, nahrubo nasekané
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme si kulatou formu o průměru cca 20 cm. Vymažeme a vysypeme ji tak, jak jsme zvyklí. Dno můžeme vyložit ještě pečicím papírem.
  2. Vajíčka vyšleháme do pěny (pokud budeme používat cukr, šleháme rovnou s vajíčky; pokud použijeme med, přidáme v dalším kroku). Vyšlehání trvá zhruba 10–15 minut.
  3. Do směsi zašleháme med a rozpuštěný kokosový olej.
  4. Mrkve oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme je k vajíčkové směsi.
  5. Ve druhé míse smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
  6. Suchou směs postupně přidáváme do mokré směsi a vše promícháme.
  7. Vlašské, nebo pekanové, ořechy nasekané nahrubo smícháme se 2 lžícemi javorového sirupu.
  8. Tuto ořechovou směs urovnáme a trochu upěchujeme na dno formy a na ni nalijeme těsto.
  9. Pečeme cca 40–45 minut. Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je koláč hotový.
  10. Koláč necháme trochu vychladnout. Po cca 20 minutách ho vyklopíme z formy. Pokud jsme na dno použili pečicí papír, odstraníme ho a koláč necháme zcela vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*