Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
|
Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
|
Porce
Pečící forma 20 x 20 cm
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
čokoláda
300g
hořká
máslo
250g
vejce
6ks
krupicový cukr
3hrnky
hladká mouka
1 1/4hrnku
ořechy
3/4hrnku
pekanové, nasekané
kakao
1/2hrnku
sůl
1špetka
|
Pokyny
- Ve vodní lázni nechte zcela rozpustit čokoládu s máslem. Potom odstavte z plotny.
- Pomocí metličky vmíchejte postupně cukr.
- Za stálého míchání přidávejte vejce jedno po druhém.
- Vmíchejte kakao a sůl.
- Pomalu přidávejte mouku a nakonec ořechy.
- Formu 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto.
- Troubu si předehřejte na 180 °C a pečte 50–60 minut (podle typu trouby).
- Na povrchu by se měla vytvořit pevnější krusta. Pokud použijete větší formu a výška bude nižší, pečte kratší dobu (25–30 minut). Důležité je totiž brownies nepřepéct.
- Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Špejlí nepoznáte, zda jsou brownies hotové, protože by měly být uvnitř ještě mírně tekuté (můžete ji zkusit zapíchnout doprostřed – pokud ji vytáhnete a zůstanou na ní náznaky drobečků, je hotovo).