Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
|
Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
telecí maso
4ks
kližka, osso buco
rajčata
300ml
drcená
máslo
50g
olivový olej
2 - 3lžíce
víno
1/2l
bílé
vývar
1/2l
hovězí
cibule
1ks
pepř
mletý
|
Pokyny
- Troubu předehřejte na 150°C.
- Mezitím telecí maso osolte, opepřete, poprašte moukou a na rozpáleném olivovém oleji opékejte 3 - 4 minuty dohněda.
- Poté maso přendejte na vyšší plech a do zbylého oleje přidejte máslo, nakrájenou cibuli opepřete a podlijte vínem.
- Víno nechte odpařit a nakonec přilijte hovězí vývar a přidejte drcená rajčata.
- Touto směsí zalijte telecí maso a přiklopené pečte 1,5 - 2 hodiny.