V teplých dnech nejlépe chutnají lehká a osvěžující jídla. A přesně takovým pokrmem je rajčatový salát s mátou. Připravte si ho podle receptu Jakvkuchyni.cz!
|
V teplých dnech nejlépe chutnají lehká a osvěžující jídla. A přesně takovým pokrmem je rajčatový salát s mátou. Připravte si ho podle receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rajčata, cibuli a okurku nakrájíme na malé kousky.
- Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a solí.
- Vše promícháme a navrch přidáme kousky sýru feta a lístky máty.
TIP od Jakvkuchyni.cz: K salátu můžeme přikusovat čerstvé domácí pečivo. Vyzkoušejte třeba domácí italskou foccaciu s rajčaty; domácí preclíky nebo domácí chlebovou bagetu. Přejeme dobrou chuť!
Obsah obalu od feta sýru stačí pořádně vyprázdnit může putovat do kontejneru na plasty. Pokud chceme vytřídit obaly od olejů, nezapomeňte, že by neměly být mastné. Můžeme je také použít na sbírání oleje z fritování či smažení a pak v nich rovnou tuky a oleje vytřídit do speciálních nádob.