Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
1 litr
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Do větší mísy nalijeme víno, pomerančovou a citronovou šťávu.
- Dochutíme cukrem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Ovoce omyjeme, nakrájíme (jablko bez jádřinců na plátky, pomeranč a broskev také, meloun na kostičky) a přidáme k ochucenému vínu.
- Přidáme skořici.
- Zamícháme a dáme do lednice pořádně vychladit.
- Podáváme s kostkami ledu.
Až vyprázdníme láhev od červené vína, nezapomeňte ji vytřídit, protože sklo můžeme recyklovat donekonečna. Použitím tříděného skla při výrobě nového, můžeme ušetřit až 65 % sklářských písků a 90 % energie. Šetříme tak primární zdroje, přírodu a snižujeme množství odpadu, který končí bez možnosti dalšího využití na skládkách. Sklo patří do zeleného kontejneru.