Křupavé ovesné koláčky a jemná čokoládová náplň. Nuda? Stačí přidat sezamovou pastu a krystalky soli. Zkusíte tyhle cool koláčky upéct?
|
Křupavé ovesné koláčky a jemná čokoládová náplň. Nuda? Stačí přidat sezamovou pastu a krystalky soli. Zkusíte tyhle cool koláčky upéct?
|
Pokyny
- Předehřejte troubu na 210 °C. V kuchyňském robotu umelte najemno ovesné vločky. Pak je vložte do větší mísy a smíchejte s mletými mandlemi, solí a třtinovým cukrem. Přidejte kokosový olej, vejce, vanilkový extrakt a javorový sirup a vše dobře promíchejte.
- Těsto nechte aspoň 25 minut odležet v chladnu. Plech vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vyválejte plát vysoký asi 3 cm a kulatou formičkou nebo skleničkou do něj vykrájejte kolečka o průměru cca 4 cm. Do každého z nich pak udělejte palcem důlek pro náplň.
- Dejte péct na 15-17 minut, až okraje zezlátnou a budou na dotek tvrdé.
- Vyndejte plech z trouby a nechte koláčky vychladnout.
- Mezitím si připravte náplň: Čokoládu rozlámanou na kousky, sezamovou pastu a mořskou sůl dejte do kastrůlku a ohřejte ve vodní lázni. Míchejte, dokud směs nebude hladká. Pak ji nechte asi 10 minut vychladnout.
- Důlky v koláčcích vyplňte čokoládovou náplní. Povrch koláčků na závěr ještě posypte krystalky mořské soli.
- Náš tip: Sezamovou pastu si můžete připravit i sami umixováním sezamových semínek s extra virgine olivovým olejem a pár krystalky soli.