Ovesné koláčky s čokoládovo-sezamovou náplní

Křupavé ovesné koláčky a jemná čokoládová náplň. Nuda? Stačí přidat sezamovou pastu a krystalky soli. Zkusíte tyhle cool koláčky upéct?
Křupavé ovesné koláčky a jemná čokoládová náplň. Nuda? Stačí přidat sezamovou pastu a krystalky soli. Zkusíte tyhle cool koláčky upéct?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 koláčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ovesné vločky 2šálky
    mandle 1/2šálku najemno umleté
    sůl 1lžička
    cukr 1/2šálku třtinový
    olej 1/4šálku kokosový
    vejce 1ks
    vanilkový extrakt 1lžička
    sirup 2lžíce javorový
Na náplň
    čokoláda 150g hořká
    sezam 4lžíce pasta
    sůl 1/4lžičky mořská
Pokyny
  1. Předehřejte troubu na 210 °C. V kuchyňském robotu umelte najemno ovesné vločky. Pak je vložte do větší mísy a smíchejte s mletými mandlemi, solí a třtinovým cukrem. Přidejte kokosový olej, vejce, vanilkový extrakt a javorový sirup a vše dobře promíchejte.
  2. Těsto nechte aspoň 25 minut odležet v chladnu. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Z těsta vyválejte plát vysoký asi 3 cm a kulatou formičkou nebo skleničkou do něj vykrájejte kolečka o průměru cca 4 cm. Do každého z nich pak udělejte palcem důlek pro náplň.
  4. Dejte péct na 15-17 minut, až okraje zezlátnou a budou na dotek tvrdé.
  5. Vyndejte plech z trouby a nechte koláčky vychladnout.
  6. Mezitím si připravte náplň: Čokoládu rozlámanou na kousky, sezamovou pastu a mořskou sůl dejte do kastrůlku a ohřejte ve vodní lázni. Míchejte, dokud směs nebude hladká. Pak ji nechte asi 10 minut vychladnout.
  7. Důlky v koláčcích vyplňte čokoládovou náplní. Povrch koláčků na závěr ještě posypte krystalky mořské soli.
  8. Náš tip: Sezamovou pastu si můžete připravit i sami umixováním sezamových semínek s extra virgine olivovým olejem a pár krystalky soli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*