Ovocná jáhlová kaše

Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jáhly 100g
    voda 200ml nebo mléko
    ovoce jakéhokoliv druhu
    med
    máslo 1lžička
Pokyny
  1. Nejdříve spařte jáhly a to nejméně 2-3x horkou vodou.
  2. V hrnci povařte vodu s jáhlami cca 15 minut.
  3. Tím vám vznikne kaše, kterou libovolně ochuťte.
  4. Přidejte máslo, posypte skořicí, vanilkou, oslaďte medem, stévií, čokoládou.
  5. Kaše chutná výborně s jakýmkoliv ovocem, v zimě i se sušeným. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*