Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejdříve spařte jáhly a to nejméně 2-3x horkou vodou.
- V hrnci povařte vodu s jáhlami cca 15 minut.
- Tím vám vznikne kaše, kterou libovolně ochuťte.
- Přidejte máslo, posypte skořicí, vanilkou, oslaďte medem, stévií, čokoládou.
- Kaše chutná výborně s jakýmkoliv ovocem, v zimě i se sušeným. Dobrou chuť!