Pad Thai

Nudle Pad Thai (Pad znamená rychle opéci, Thai označuje zemi původu) jsou oblíbeným pokrmem milovníků thajské kuchyně a v Thajsku se jedná o nejrozšířenější recept. Základem jsou rýžové nudle smažené na pánvi wok s vajíčky a dalšími surovinami, jako jsou krevety, kuřecí maso nebo tofu. Obsahují také spoustu zeleniny a koření. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná a můžeme zaručit, že si vždy báječné pochutnáte. Jsou prostě sázkou na jistotu. Jakvkuchyni.cz přináší návod, jak si je připravit doma.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
50 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso 500gramů
    česnek 6stroužků
    vejce 4ks
    rybí omáčka 4lžíce
    zázvor 2 -3cm
    mrkev 2ks
    limetka 2ks
    cukr 2lžíce
    olej 2lžíce
    rýžové nudle 1balení
    jarní cibulka 1svazek
    arašídy 1hrstka na posypání
    koriandr 1hrstka na posypání
    pórek 1/2ks
Pokyny
  1. Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody.
  2. Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky.
  3. Na pánvi (nejlépe pánev wok) rozehřejeme olej a osmažíme maso.
  4. Jakmile je maso hotové, rozhrneme je na okraje pánve a osmažíme vejce.
  5. Když jsou vejce usmažená, promícháme je s masem a přidáme nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev.
  6. Česnek a zázvor rozmixujeme s kapkou oleje na kaši, kterou poté přidáme do pánve.
  7. Přimícháme předem namočené nudle a poté cukr, sójovou a rybí omáčku, tamarindovou omáčku a promícháme.
  8. Nakonec přidáme na proužky nakrájený pórek a jarní cibulku.
  9. Hotové nudle posypeme arašídy a koriandrem a zakápneme limetkovou šťávou.