Makronky jsou jedním ze symbolů Francie: jsou totiž stejně šarmantní a okouzlující, decentně křupají a mají úžasnou chuť která se rozplývá na jazyku. Kdo je jednou ochutnal, tak ví, jak snadno jsou návykové. Jejich výroba nepatří k nejsnadnějším, když ale budete přesně následovat recept a vyhnete se nejběžnějším chybám, určitě se vám povedou. Nyní si můžete vyzkoušet naše nevšední oblíbené pusinky z mandlové mouky plněné krémem tentokrát s pistáciovou příchutí a s extra zdravým čajem matcha.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Hlávkové zelí, které je dnes běžně k dostání v obchodech, bylo vyšlechtěno z brukve zelné a pěstuje se už od dob prvních Římanů. O jeho rozšíření do střední a jižní Evropy se ve středověku zasloužila i severoněmecká obchodní společnost Hansa, pro kterou zelí představovalo důležitý vývozní artikl. Také mořeplavci vozili na lodích sudy s kysaným zelím. Dnes bychom řekli, že sloužilo jako „doplněk stravy“, který jim při dlouhých plavbách zajišťoval pravidelný přísun vitaminů a chránil je tak před obávanými kurdějemi – onemocněním způsobeným nedostatkem vitaminu C.
Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
V obchodech je tolik druhů chleba, až oči přecházejí. Jaký je tedy důvod, že si stále více lidí peče doma vlastní? Odpověď je jednoduchá – ten domácí je vždycky chutnější. A navíc zdravější – obsahuje totiž jen to, co sami dovolíte. Jeho příprava sice zabere trochu času, ale výsledek rozhodně stojí za to.
Zkuste si místo koupeného sirupu připravit svůj domácí. Citronový sirup využijete na přípravu limonády, můžete jím ochutit čaj, připravit z něj citronovou zmrzlinu, sorbet nebo jiné dezerty.
Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
Pokud máte rádi oříšky a čokoládu, zamilujete si tyto nepečené, extra zdravé tyčinky. Zvládne je každý, kdo umí používat mixér. Pozor – jsou návykové a dodají spoustu energie.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?