Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

V zimě je tato hřejivá polévka nepostradatelným pomocníkem pro promrzlé lyžaře a výletníky. Můžete si ji dát místo hlavního jídla. Klobásu můžete vynechat a polévku můžete vylepšit třeba pažitkou nebo řeřichou.
Domácí pivní sýr – Pochoutka nejen pro chlapy

Domácí pivní sýr – Pochoutka nejen pro chlapy

Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle.
Levandulový sirup

Levandulový sirup

Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky. Kromě toho, že potěší vaše tělo, potěší i mysl.
Grilované jehněčí špízy

Grilované jehněčí špízy

Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Kokosové mléko

Kokosové mléko

Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů a vlákniny, které organismus okamžitě přijme, a tím zvyšuje svou obrany schopnost a vitalitu. Obsahuje vitamíny A, vitamíny skupiny B, E, H, (biotin), minerály jako sodík, draslík, vápník, hořčík, zinek a železo.
Sójové mléko chutná i léčí

Sójové mléko chutná i léčí

Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
Mandlové mléko

Mandlové mléko

Mandlové mléko působí v těle zásaditě. Ořechy obecně neutralizují vnitřní prostředí a současně dodávají tělu cenné minerály, jako především vápník, hořčík nebo draslík.