Mrkvová polévka, bohatá na vitamíny chutná výborně, ke zjemnění se hodí sladká smetana. Recept na její přípravu je velmi jednoduchý a rychlý, najdete ho na www.jakvkuchyni.cz.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
Připravte si plněnou tortillu s halloumi, salátem a bylinkovým dipem získáme vyvážené jídlo, které ocení malí i velcí třeba jako zdravý oběd do práce, nebo na výlet. Recept na Jakvkuchyni.cz!
Šípková omáčka je tradičním pokladem české kuchyně a v kombinaci s kančím masem tvoří dokonalý recept na “podzimní tabuli”. Podávat ji můžeme s knedlíky, skvěle chutná i s bramborovými šiškami. Recept na Jakvkuchyni.cz.
Přebytek hub můžeme využít i tak, že si je naložíme do kyselého láku. Díky tomu je nemusíme spořádat hned, ale až na ně dostaneme chuť. Jak si naložit lesní houby prozradí Jakvkuchyni.cz právě v tomto receptu!
Pokud jste fanoušci jídel z jednoho pekáče, tak vám tento recept udělá radost. Kýtu pečeme vcelku, aby si zachovala šťavnatost, při pečení navíc výpek výborně ochutí zeleninu, která je ve stejném pekáčku, jako maso.
Červená řepa je lokální, levnou a dostupnou surovinou. Připravte si z červené řepy křupavé pickles! Díky kvašení nám dodá potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému je přidáme. Jak na pickles z červené řepy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Dušené “hovězí po burgundsku” nejspíš už známe, ale co takhle vyměnit víno za černé pivo? Toto výborné jídlo mohou i řidiči, protože se při vaření alkohol odpaří. Na přípravu tohoto receptu se hodí prorostlejší maso, které i po zůstane i po delší přípravě příjemně šťavnaté. Připravte si jemné dušené hovězí maso na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedel podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Krásný klobouk bedly přímo svádí k plnění. Výborně se hodí jako předkrm, nebo jako doplněk letního grilování. Nádivku k plnění bedlových klobouků můžeme připravit podle chuti a dostupných surovin měnit. Inspirujte se receptem na Jakvkuchyni.cz!