Rizoto z celozrnné rýže

Rizoto z celozrnné rýže

Zdravá varianta běžného rizota bude skvělou přílohou i hlavním jídlem. Místo tempehu můžete použít dostupnější sóju nebo tofu.
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Rajče, bazalka a avokádo, to je záruka osvěžujícího a lehkého pokrmu. Když jej chcete mít extra zdravý, tak jej podávejte jako dip s nakrájenou zeleninou.
Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
Pečený hřbet

Pečený hřbet

Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna vypadá luxusně, ale její přípravu zvládne každý! Vyberte co nejkvalitnější čokoládu a vyšlehejte pevný sníh, který dá čokoládové pěně její konzistenci.
Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Kuskus s rozinkami

Kuskus s rozinkami

Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.

Ovocná jáhlová kaše

Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Zázvor patří k nejúčinnějším potravinám v boji s nachlazením. V létě zase krásně osvěží jako zázvorová limonáda. Ve formě sirupu je použití zázvoru velmi snadné a rychlé – stačí jej rozmíchat ve vodě nebo čaji.