Dušená vepřová kýta s kapustou

Dušená vepřová kýta s kapustou

Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Domácí pickles z červené řepy

Domácí pickles z červené řepy

Červená řepa je levnou a dostupnou surovinou. Vyzkoušejme ji podle receptu Jakvkuchyni.cz netradičně - kvašenou. Dodá ním potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému nakládanou červenou řepu přidáme.
Brambory s lilkem zapečené v pikantní rajčatové omáčce

Brambory s lilkem zapečené v pikantní rajčatové omáčce

Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Obrácený hroznový koláč s pekanovými ořechy

Obrácený hroznový koláč s pekanovými ořechy

Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?
Vepřové ocásky se strapačkami a zelím

Vepřové ocásky se strapačkami a zelím

Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Džem z dýně hokaido se skořicí

Džem z dýně hokaido se skořicí

Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Polévka ze zelené dýně hokaido 

Polévka ze zelené dýně hokaido

Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Dýně hokaido pečená na rozmarýnu a česneku

Dýně hokaido pečená na rozmarýnu a česneku

Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Domácí nudle do polévky

Domácí nudle do polévky

Chcete si připravit vlastní polévkové nudličky? Není nic jednoduššího, pusťte se do jejich přípravy podle receptu Jakvkuchyni.cz!