Olomoucké tvarůžky, nebo také syrečky, patří mezi typické české delikatesy. Tento zrající sýr se vyrábí z odtučněného mléka, obsahuje velké množství bílkovin, a proto si ho můžeme dopřát i v rámci dietního jídelníčku. Připravte si lahodnou tvarůžkovou pomazánku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
Šípky patří mezi lokální superpotraviny a to díky vysokému množství vitamínu C. Hodí se na přípravu čaje, který nám spolu s medem pomůže od podzimních neduhů, ale také na výrobu skvělé marmelády, která má nezaměnitelnou sladko-kyselou chuť. Můžeme ji použít do omáček, ale výborná je také do tradičního lineckého cukroví. Vyzkoušejte jednoduchý návod na přípravu domácího šípkového džemu od Jakvkuchyni.cz!
Sýr niva má aromatickou chuť a tak nepřekvapí, že i tato pomazánka je chuťově velmi výrazná. Nivová pomazánka se skvěle hodí na chlebíčky nebo různé jednohubky a vyhrát si můžeme také při servírování - jednohubky s ní můžeme ozdobit pažitkou, jarní cibulkou, kuličkami hroznového vína nebo vlašskými ořechy, které jsou v tomto receptu přimíchané rovnou do samotné pomazánky. Recept na pomazánka z nivy na Jakvkuchyni.cz!
Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Připravte si lahodné tousty se skořicovým máslem a medem. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že se po této dobrotě jen zapráší! Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v tomto receptu!
Podzimní kombinace máku a švestek je jednoduše dokonalá! Nadýchané těsto, šťavnatý mák a sladce navinulá chuť švestek. Závin si vychutnáme nejlépe s hrnkem voňavé kávy nebo kakaa. Připravte si závin s mákem a se švestkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz!
Placaté kuře s mrkví a bramborami je jednoduchý a chutný recept z jednoho pekáče. Jemné maso pečeného kuřete, křupavá vypečená kůžička a lahodná šťáva, která dodává bramborám a zelenině úžasnou chuť. Připravte si placaté kuře s mrkví a bramborami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Připravte si tradiční a oblíbený recept na houbovou smaženici podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mnoho z nás má polévky spojené se sychravým podzimem, kdy nás příjemně zahřejí. Své místo mají na stole by jim měl ale patřit i v létě. Ideální volbou jsou lehké zeleninové polévky, do kterých můžeme použít čerstvou úrodu ze zahrádky. Připravte si osvěžující hráškový krém se špenátem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!