Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Muffiny naslano jsou skvělá svačinka, kterou si s chutí dáme jen tak. Ale když do nich přidáme chorizo, čedar a špenát, máme rázem plnohodnotné jídlo, které nás skvěle zasytí. Hodí se jako občerstvení na party, ale i na výlety. Zkuste je podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Chcete si připravit vlastní polévkové nudličky? Není nic jednoduššího, pusťte se do jejich přípravy podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec.
Abychom si na makronkách pochutnali, nemusíme hned kupovat letenky do Paříže. Můžeme makronky s příchutí Francie si můžeme snadno připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Když se v kuchyni objeví bábovka, den je hned o něco veselejší. A pokud se na přípravě bábovky podílejí děti, radost se ještě znásobí. Pojďme si jednu bábovku společně upéct podle receptu od Jakvkuchyni.cz!