Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
Pokud nám od oběda zbyly brambory nebo bramborová kaše, je právě teď ideální chvíle připravit si bramborové placky. Jak na to?
Blíží se nám Velikonoce a k těm neodmyslitelně patří nádivka. Přinášíme výborný recept na nádivku s koriandrem, jdeme na něj:
Je mnoho důvodů, proč se na krátkou chřestovou sezónu těšit a chřest na talíři rozhodně stojí za to! To ale u nás víme, však naše “bílé zlato” dosahuje mezinárodního věhlasu! K oblíbeným způsobům přípravy patří koláče a spojení celozrnného křehkého těsta, sýrové náplně a chřestu je naprosto geniální! Jak si připravit chřestový koláč?
Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
Rýže i výrobky z ní jsou chuťově poměrně neutrální, proto se využívají pro přípravu sladkých i slaných pokrmů.
Sendvič už dávno nemusí být tím klasickým nezdravým jídlem, kterým rychle zaženeme hlad. Pokud pro jeho přípravu použijeme kvalitní suroviny, může našemu tělu dodat i mnoho prospěšných látek a vitamínů. Patří navíc k pokrmům, které si zvládneme připravit do několika minut. Při použití pravidla “co dům dá” se nám nejen podaří zužitkovat různé zbytky, ale také můžeme zamezit plýtvání jídlem. K přípravě dnešního sendviče jsme využili vaječnou fritátu a avokádo - jak na to?
Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
Tato léčivá směs upravuje menstruaci, zmírňuje kašel a zlepšuje trávení. Užíváme 1 lžičku 1x denně po jídle.
Tento olej je výborný v kuchyni i v léčitelství. Skvěle se hodí do salátů. Jeho léčivé účinky pomohou posilovat imunitu, pozitivně působí proti alergiím, akné nebo kožním chorobám.