Italská klasika v novém netradičním kabátku - s ovocem a bez cukru. Myslíte, že bez kávy a kakaa to nebude ono? Mýlíte se! Malinové tiramisu podle receptu Jakvkuchyni.cz voní po kávě, základ tvoří domácí nadýchané piškoty a lahodný krém. Vše chuťově dokonale završí chuť malinového rozvaru a zdobení z čerstvých malin. Věřte, že tohle malinové tiramisu je naprosto dokonalé! Jak na to?
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se u nás těší velké oblibě.. Věděli jste, že lososů je několik druhů? Čím jsou specifičtí a jak si je v kuchyni připravit poradíme v dalším dílu Rybího speciálu na Jakvkuchyni.cz!,
Dim sum jsou dušené knedlíčky typické pro čínskou kuchyni, které se tradičně připravují na bambusovém pařáčku, na jehož dně bývá banánový list. Knedlíčků existuje spoustu druhů, liší se náplní i tvarem. Základní verzi Dim Sum si však zvládnete připravit sami doma. Základem je těsto won ton, které se tradičně plní masovou, krevetovou nebo vegetariánskou náplní. K horkým knedlíčkům se pak podává omáčka – tradiční sójová, omáčka hoisin nebo sladká chilli omáčka. Jak na to?
Tarte tatin, čili obrácený koláč, patří snad k nejznámějším francouzským koláčům. Jeho vznik je přisuzován sestrám Tatinovým, kdy jedna z nich zapomněla dát pod jablka těsto. Vyřešila to tak, že jablka těstem přikryla. Jedná se tedy v podstatě o obrácený koláč. Na jeho přípravu můžeme použít v podstatě jakékoli ovoce, dokonce jej můžeme připravit i naslano. Jakvkuchyni.cz přináší recept se skvělou chuťovou kombinací hrušek a sýra s modrou plísní. Jak na to?
Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?
Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
Méně tradiční zmrzlina s podmanivou podzimní chutí. I když by se mohlo zdát, že už je na zmrzlinu zima, dá se jíst celý rok. I když se nejedná o zmrzlinu úplně v pravém slova smyslu, protože ta se připravuje z vajíček, je tento recept velmi jednoduchý a zmrzlinu lze díky němu připravit během několika minut. Její chuť vynikne i díky směsi dýňového koření nebo javorovému sirupu. Posypat ji lze klidně i praženými oříšky nebo dýňovými semínky. K její výrobě navíc nepotřebujete ani zmrzlinovač.
Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?
Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
Pokud milujete koláče, ve kterých je velké množství ovoce, pak musíte určitě vyzkoušet koláče “galette”. Tvoří je tenká vrstva nepříliš sladkého těsta a spousta ovoce, které můžeme obměňovat podle sezóny a různě je kombinovat. Tato galetka připravená podle receptu Jakvkuchyni.cz je plná jahod a meruněk. Galetka má lehce nakyslou chuť a je šťavnatá. A ta vůně v kuchyni při pečení je prostě neodolatelná! Pokud najdete doma vanilkovou zmrzlinu, doporučujeme přidat minimálně jeden kopeček. Jak na to?
Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.