Cizrna patří mezi luštěniny a je velmi bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravte si chutnou krémovou cizrnovou polévku s pečeným česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Dodržování pitného režimu je důležité nejen v těhotenství. Skvělou volbou, jak doplnit tekutiny a zároveň se i stylově osvěžit je Spa Water. Tento drink se, jak název napovídá, hodí krásně pro chvíle odpočinku. Připravte si ho podle recept na Jakvkuchyni.cz!
Horké letní dny vybízejí ke konzumaci osvěžujících nápojů. Pokud už máme dost vody, vyzkoušejme tento domácí ledový čaj. V těhotenství jsou k přípravě vhodné ovocné čaje, nebo rooibos s ovocnou příchutí. Zkuste recept na Jakvkuchyni.cz!
Vepřová pečeně je krásný kus masa, ale musí se vědět, jak na něj, aby zůstal šťavnatý. To může být celkem oříšek - Jakvkuchyni.cz poradí, jak si upéct šťavnatou vepřovou pečeni se zeleninou a bylinkami!
Vývar je naprostý základ, bez kterého se v kuchyni neobejdeme. Výborný je jako polévka, ale využít ho lze také jako základ pro celou řadu dalších receptů - polévek i omáček. Do vývaru, můžeme přidat také různé odřezky zeleniny, které se na jinou úpravu už nehodí. Vývar můžeme připravit také pouze z kostí/masa, koření, cibule a zbylou zeleninu přidat až před koncem vaření, aby zůstala hezky svěží. Připravte si pravý vývar jako od babičky s celestýnskými nudlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kokosová mouka je skvělou variantou proto ty, kdo musí ze svého jídelníčku vyřadit lepek. A právě z této mouky jsou upečeny lahodné a vláčné domácí kokosové sušenky.
Řepová polévka spojuje výrazné chutě červené řepy s bylinkami, osvěžujícím fenyklem a jablkem. Tato polévka není jen o chuťovém zážitku, ale také o využití všech přírodních surovin bez zbytečného plýtvání v duchu vaření zero waste. Připravte si ji s Jakvkuchyni.cz!
Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
Kysané zelí je dokonalou lokální superpotravinou! Je levné, lehce dostupné, bohaté na vitamíny a další cenné látky a můžeme z něj připravit celou řadu chutných pokrmů. Začněme třeba skvělou zelňačkou, která je jako stvořená do chladných zimních dnů.
Říká se jí také španělská tortilla, ale s tou pšeničnou nebo kukuřičnou, nemá nic společného. Připravuje se totiž z uvařených brambor, sýra a vajec. Zbytek surovin je už na každém z nás - výborná je s červenou cibulí a paprikou. Přidat můžeme také šunku či chorizo. Připravte si bramborovou omeletu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Co když máme chuť na teplý sýr, ale z různých důvodů preferujeme dietnější variantu bez trojobalu? Ideální volbou je sýr halloumi, který nás přenese svými chutěmi do Řecka.