Pudink z jasmínové rýže a kokosu

Pudink z jasmínové rýže a kokosu

Kdo si zamiloval atmosféru asijské kuchyně, určitě ocení tento dezert. Omámí vás kokosovou chutí a vůní, díky barvě z řepy bude navíc krásně růžový.
Rýžová kaše s čokoládovou polevou

Rýžová kaše s čokoládovou polevou

Chcete svůj den začít superzdravým způsobem? Do této rýžové kaše přidejte všechny superpotraviny, které doma najdete (od máku po goji), nezapomeňte na dávku rostlinných olejů a máte až do oběda vystaráno.
Buchta z ovesných vloček

Buchta z ovesných vloček

Tuto vynikající zdravou pochoutku zvládne připravit i úplný začátečník a věřte, že budete celý den nabití energií.
Vaječná omeletka se špenátem

Vaječná omeletka se špenátem

Snídaně by měla tvořit 20 až 25 % z celkového energetického denního příjmu. Naše zdravé tipy na snídani vám pomohou správně nakročit do nového dne.
Kuřecí vývar

Kuřecí vývar

Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek a ne nadarmo se polévkou léčí nachlazení a chřipky.
Jablonecká cibulačka

Jablonecká cibulačka

Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
Superzdravá ovesná srdíčka

Superzdravá ovesná srdíčka

Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže mají mnoho variant. My jsme si pro vás přichystali snadnou francouzskou verzi, kterou zvládnete na jedničku. Darujte je pod stromeček, třeba s pěknou knihou a pěnou do koupele, jako relaxační balíček.
Nepečené datlové cukroví

Nepečené datlové cukroví

Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
Staročeská zadělávaná slepice

Staročeská zadělávaná slepice

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.