Angreštová bublanina

Angreštová bublanina

Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
Souvlaki

Souvlaki

Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
Tzatziky

Tzatziky

Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
Řecký salát

Řecký salát

Není tradičnější řecké jídlo než tento osvěžující salát. Když chcete, aby vás skutečně zasytil, můžete přidat třeba sýr feta nebo osmažený halloumi. Je zdravý i díky olivovému oleji, který je tajemstvím dlouhověkosti středozemních národů.
Cuketová koprovka s jáhlami

Cuketová koprovka s jáhlami

Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem a čerstvými bylinkami. Namísto cuket můžete na podzim použít jiné druhy bílé zeleniny, jako je třeba bílá část pórku, petržel nebo pastinák, a dochutit křenem a umeoctem.
Americká jahodová limonáda

Jahodová americká limonáda

Pro mnohé z nás je červen nejkrásnějším měsícem roku i proto, že nastávají jahodové žně. Kromě knedlíků, koláčů, dortů a zmrzlin připravte svým miláčkům i pravou americkou limonádu.
Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

Jakmile se to v lese zamodrá plantážemi borůvek, rozdejte dětem hrníčky a vyrazte s nimi na sběr. Limonáda z vlastnoručně natrhaných plodů jim bude chutnat dvojnásob.
Tradiční bublanina

Tradiční bublanina

Nejpopulárnější rychlá buchta v letních měsících je bezpochyby bublanina z čerstvého ovoce. Přinášíme recept na její zdravější verzi.
Zmrzlina z lesního ovoce s banánovou pusinkou

Zmrzlina z lesního ovoce s banánovou pusinkou

Léto se přiblížilo mílovými kroky. Pojďte se společně osvěžit a podlehněte kouzlu zmrzliny připravené doma. Že je její příprava náročná a potřebujete přístroj na výrobu? Vůbec ne. Dnes si ukážeme, jak lze jednoduše připravit zdravou zmrzlinu s využitím mraženého ovoce.
Sous-vide - lahodná krůtí prsa

Sous-vide – lahodná krůtí prsa

K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.