Dnes se s vámi podělíme o skvělý a svěží recept na jeden božský dezert. Popadněte lžičky do ruky, ponořte je do lahodného dezertu a nechte se unést do kouzelných zákoutí Itálie. Až ho ochutnáte, ucítíte, jak se nadýchané mascarpone a piškoty vonící po kávě a amarettu rozplývají na jazyku. Ano, takhle chutná tiramisu!
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Tajemství skvělé chuti tohoto salátu je v dokonalé kombinaci chutí. Fetu, meruňky a kešu postupně osmažíte na oleji, který nakonec použijete na zálivku. Všechny vůně se tak krásně propojí a olej všechny ingredience propojí. Meruňky můžete nahradit i sezónním ovocem, třeba jahodami.
Skvělý životabudič – doporučujeme vypít hned po ránu nalačno.
Jednoduché a rychlé jídlo jako stvořené pro lehké letní večeře. Perfektní i jako oběd pro děti!
Mrkev a mák vypadá na první pohled jako zvláštní kombinace. Sladká mrkev ale v tomto raw receptu nahradí nudle a výsledkem je velmi osvěžují, zdravý a přirozeně sladký pokrm.
Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.
Chřestové risotto se skládá jen ze čtyř surovin. Dejte si tedy záležet na jejich kvalitě. Výsledkem pak bude úžasná kombinace chutí křupavého chřestu a krémového risotta.
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.