Malé křehké kuličky z odpalovaného těsta plněné krémem patří k dalším klenotům francouzské cukrářské kuchyně. Odpalovaného těsta se vůbec nemusíte bát. Určitě vše hravě zvládnete a vaši rodinu překvapíte skutečně něčím speciálním.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Super extra zahřívací polévka, která vám dodá energii po dlouhém dni... Červenou čočku stačí propláchnout, nemusíte ji nechat namáčet jako běžnou hnědou. Kdo má rád pikantní chuť, přidá chilli už do základu polévky.
Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
Abyste se dostali do čokoládového nebe, stačí opravdu jen málo. Na první pohled se může zdát, že tuto dobrotu sníte na posezení, ale nenechte se mýlit. Brownies jsou díky množství čokolády poměrně hutné a i malý kousek uspokojí všechny „čokoholiky”. Tentokrát jsme brownies ještě doplnili o křupavé ořechy a nádech luxusního dezertu jim dodal karamelizovaný pomeranč. Jak na to?
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Upečte si s námi originální duhový dort, který tvoří čtyři korpusy a každý z nich hraje jinou barvou! A protože jsou korpusy ukryté pod lahodným krémem, bude jeho rozkrojení velkolepým překvapením pro všechny.
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Šalvěj lékařská je považována za bylinu bohů a velmi silný antioxidant. Legendy dokonce praví, že touhou šalvěje je udělat člověka šťastným a nesmrtelným. Vy tuto zázračnou bylinku vyzkoušejte sirupu, pomáhá při psychickém rozladění i nachlazení.
Cibule je snad nejužitečnější pomocník v kuchyni. Poslouží skvěle nejen jako základ pod maso a do omáček, ale její šťáva umí doslova zázraky - zlepšuje imunitu, detoxikuje, má protizánětlivé účinky a zlepšuje kvalitu pleti i vlasů.