Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
Co myslíte, může burger ještě vůbec něčím překvapit? Jeden by řekl, že ne, ale tenhle rozhodně ano. Představte si pořádnou dávku hovězího masa, klobásek, papriky a cibule... To vše v křupavé housce a sklenici vychlazeného piva k tomu. No řekněte sami, dokázali byste tomu odolat?
Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
Chystáte se na grilování s přáteli nebo s rodinou a přemýšlíte, co ještě přidat na gril mimo maso? Papriky jsou tou správnou volbou! Grilování jim dodá jemnou uzenou chuť s skvěle se hodí jako příloha ke všem druhům masa i sýrů.
Máte rádi netradiční chuťové kombinace? Vyzkoušejte na další grilovací párty s rodinou nebo přáteli grilované kukuřice s plátky slaniny, které jim dodají netradiční slaně - uzenou chuť. Mňam!
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěninu napříč kontinenty. Její konzumace pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a zlepšuje obranu proti chorobám. Připravte si netradiční salát inspirovaný arabskou kuchyní s osvěžující mátou.
Pečené brambory patří k létu a táborovému ohni. Jejich vůně nám může vrátit vzpomínky na dlouhé letní večery s přáteli nebo s rodinou. Připomeňte si je s naším jednoduchým receptem!
Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.