Vyzkoušejte vynikající recept na pálivou chilli omáčku. Jak na to?
|
Vyzkoušejte vynikající recept na pálivou chilli omáčku. Jak na to?
|
Porce
600 ml
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V troubě, nebo na grilu, opečeme chilli papričky.
- Vyndáme je cca po 3 minutách, když začnou “puchýřovatět” a černat.
- Necháme je dojít v míse zakryté potravinovou fólií.
- Papričky oloupeme a zbavíme semínek. Popřípadě semínka necháme, podle požadované pálivosti.
- Papričky a všechny ostatní ingredience, kromě octa, vložíme do mixéru.
- Směs mixujeme za pomalého přilévání octa.
- Hustotu si určíme dle vlastní chuti.
- Omáčku rozdělíme do skleniček.
- Můžeme ji ihned podávat nebo uchovat v ledničce až 4 týdny.