Pálivá chilli omáčka

Vyzkoušejte vynikající recept na pálivou chilli omáčku. Jak na to?
Vyzkoušejte vynikající recept na pálivou chilli omáčku. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
600 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chilli 550g
    ocet 250ml jablečný bílý, vinný nebo mírně naředěného obyčejného octa 
    česnek 4stroužky
    bazalka 1lžička
    oregano 1lžička nasekané
    koření 1/4lžičky mleté celerové semínko nebo adžvanu
    sůl mořská
    pepř čerstvě mletý
Pokyny
  1. V troubě, nebo na grilu, opečeme chilli papričky. 
  2. Vyndáme je cca po 3 minutách, když začnou “puchýřovatět” a černat. 
  3. Necháme je dojít v míse zakryté potravinovou fólií. 
  4. Papričky oloupeme a zbavíme semínek. Popřípadě semínka necháme, podle požadované pálivosti. 
  5. Papričky a všechny ostatní ingredience, kromě octa, vložíme do mixéru.
  6. Směs mixujeme za pomalého přilévání octa. 
  7. Hustotu si určíme dle vlastní chuti. 
  8. Omáčku rozdělíme do skleniček. 
  9. Můžeme ji ihned podávat nebo uchovat v ledničce až 4 týdny. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*