Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme společně.
- Dále přisypeme na malé kousky nakrájenou červenou papriku (kapii) a kukuřici.
- Přisypeme sladkou papriku, chilli a necháme chvíli rozvonět - dáváme ale pozor, aby se paprika nepřipálila, jinak by byla hořká.
- Fazole slijeme a důkladně propláchneme v cedníku (tím se zbavíme nálevu, ve kterém je nejvíce nadýmavých látek).
- Přidáme fazole do základu polévky, přilijeme passatu, vodu a cca 20 minut společně vaříme.
- Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, případně lehce dosladíme (záleží na tom, jak sladkou passatu máme).
- Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany, která polévku hezky zjemní.
Obsah plastového kelímku od zakysané smetany stačí pořádně vyprázdnit, ideálně můžeme vytřít kuchyňskou utěrkou, nebo vyškrábat lžičkou. Pak kelímek může putovat do žlutého kontejneru. Konzervy od fazolí třídíme do sběrných nádob na kovy. Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným odpadem. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.