Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
|
Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
|
Porce
20 palmeries
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
listové těsto
250g
balené
čokoláda
200g
kvalitní
máslo
40g
kakao
4lžíce
vejce
1ks
|
Pokyny
- Z těsta vyválejte obdélník zhruba 30x40 cm.
- Našlehejte vejce s trochou vody nebo mléka a potřete těsto.
- Poté jej natřete čokoládovou směsí, kterou si připravíme ve vodní lázni – smícháním čokolády, kakaa a másla.
- Těsto zarolujte do středu a ukrajujte kousky o tloušťce zhruba 1 cm.
- Pečte při teplotě 180°C zhruba 20 minut dozlatova.