Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
|
Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
|
Porce
2 bagety
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Bagety rozřízneme.
- Jednu stranu namažeme kečupem, druhou stranu hořčicí.
- Spodní stranu bagety poklademe šunkou, sýrem a lístky čerstvého špenátu.
- Horní stranou bagety přiklopíme dolní část a zapečeme v kontaktním grilu (cca 2–3 minuty).
Recept připravila blogerka Romana